Havacılık sektöründe istihdam ve çalışma ilişkileri - Ceylan, Adem (My University, 2010)
Havacılık Sektöründe İstihdam ve Çalışma İlişkileri ÖZET Havacılık sektörü hızla büyüyen ve büyümesi ile diğer sektörlerin istihdam uygulamalarını olumlu etkileyen bir sektördür. Bu tez çalışması havacılık sektöründeki istihdam koşullarını ve çalışma ilişkilerini incelemeyi amaçlamıştır. Hava İş Yasası’nın çıkmamış olması ve mevzuat olarak yalnızca yönetmeliklere dayanılması esnek çalışma koşullarının diğer ülkelere göre çalışanlar alehine gelişmesine yol açmıştır. Havacılık gibi ileri teknoloji kullanılan bir sektörde yeteri kadar işgücü geliştirmesi yapmadan ve örgütsüz çalışanın olumsuz etkilenmesi söz konusu olabilir. Sendikalar ve mesleki dernekler uluslararası işbirlikleri yaparak çalışma ilişkilerine yararlı çalışmalar yapabilirler. Employment and Labour Relations in the Aviation Industry

Aviation industry is one of the rapid growing one and its growth positively influence employment in others. Purpose of this study is to analyze employment and labour relations in the aviation industry. Aviation Labour Act is not a law yet and whole industry is ruled by technical regulations. This fact leads the flexible labour conditions be against the employees comparatively. Employees could be negatively influenced by weak and unorganized labour development in an industry utlizing high technology like aviation industry. Labour unions and occupational associations may help to labour relations in international cooperations.
Keywords: Çalışma Ekonomisi; Havacılık; İstihdam