Internal Power Relationship and Organizational Change - (:unkn) unknown (My University, 2002)
İşletmelerde değişim kaçınılmaz bir olgudur. Değişimin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi ve başarılı olabilmesi için atılacak adımlar arasında en önemli olanı şirket içi güç dengelerinin iyi ayarlanmasıdır. Bu konuda en önemli görev yöneticilere düşer .İyi yönetici gücü tamamıyla kendi elinde tutan kişi değil, tam tersine kendisine bağlı işgörenleri de bilgilendiren, yetkilendiren, dolayısıyla güçlendiren kişidir. Güçlendirilmiş işgörenlerin işyerlerine olan bağlılıkları ve iş tatmini artar, dolayısıyla daha başarılı ve verimli olmaları doğaldır. Güçlendirme, aynı zamanda işgörenlerin değişime karşı duyacağı tepkiyi de azaltıcı bazen de yok edici bir rol oynar; çünkü işgörenler şirketle ilgili kararlardan haberdar edildiklerinden dolayı, bu kararların onları nasıl etkileyeceği konusunda boşluğa düşmezler.