Mesnevî’de erken dönem hıristiyanlık ve pavlus - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Mevlânâ, Mesnevî adlı eserinde kendi görüşlerini ifade ederken çeşitli dinlerden özellikle de Hıristiyanlık’tan örnekler vererek bahsetmektedir. Bunlardan biri de, Hıristiyanlığın erken dönemi ve Pavlus ile ilgili anlattığı Yahudi padişah ve veziri kıssasıdır. Mevlânâ’nın kıssa çerçevesinde erken dönem Hıristiyanlık ile ilgili verdiği bilgilerin, aslında kendi döneminde Müslümanların Hıristiyanlığa dair reddiyeler, kısas-ı enbiya ve tefsir kitaplarında verdikleri bilgilerle örtüştüğü görülmektedir.

Mawlânâ uses exemples from the religions and especially from the Christianity when he explains his point of view. One of them is about the early Christianity and Paul. He give as an exemple the story of the Jewish king and his vizier. What Mawlânâ transmits as a story has in fact a connection with the Muslim sources as polemics, kısas anbiyâ and tafsîr written in his time according to Chritianity
Early christianity and paul in the mathnawi
Keywords: Din Bilimi