Sosyal bilgiler ve sınıf öğretmeni adaylarının coğrafya derslerine yönelik tutumlarındaki farklılıklar - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Bu çalışmanın amacı, Eğitim Fakülteleri Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği Anabilim dallarında öğrenim gören öğretmen adaylarının Coğrafya dersine yönelik tutumlarının neler olduğunu ölçmek, anabilim dalları arasında tutum farklılıkları olup olmadığını belirlemektir. Bu amaç ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği Anabilim dallarında öğrenim gören 173 öğretmen adayına tutum testi uygulanmıştır. Bu araştırmanın sonucunda öğretmen adaylarının genelde Coğrafya dersine yönelik olumlu tutum içinde oldukları belirlenmiştir.

This study aims to evaluate to what extent the candidates who study at class teaching and social sciences teaching departments at Faculty of Education have different attitudes towards geography courses. In addition, it examines whether there is difference between the approaches of two department scholars. Based on this purpose, a test has been applied to 173 candidates who study at department of class teaching and social sciences teaching. As a result of this test, it has been determined that the teaching candidates have affirmative attitude towards geography courses.
Different attitudes of class teaching and social sciences teaching candidates towards geography courses
Keywords: Matematik; Eğitim, Eğitim Araştırmaları