Halkla ilişkiler bağlamında kamu diplomasisi ve Türk kamu diplomasisine mükemmellik önerisi - Gün, Ahmet Fethi (My University, 2014)
HALKLA İLİŞKİLER BAĞLAMINDA KAMU DİPLOMASİSİ VE TÜRK KAMU DİPLOMASİSİNE MÜKEMMELLİK ÖNERİSİ Soğuk savaş döneminden sonra değişen güç paradigmaları uluslararası ilişkilerde yeni güç kavramlarını ortaya çıkarmıştır. Bu yeni güç literatüre soft power dilimize ise yumuşak güç veya akıllı güç olarak geçmiştir. Yumuşak gücün uygulanma şekli ise kamu diplomasisi olarak adlandırılmıştır. Kamu diplomasisi bir devletin var olan yumuşak güç unsurlarını hedef kitlede olan ülkelere en doğru anlatma, kalpleri ve gönülleri ikna yoluyla kazanma sanatıdır. Türkiye de özellikle 2000li yıllarından itibaren bu kavram sıkça dile getirilmiştir. Bu yapılan çalışma ile kamu diplomasisinin kuramsal tanımlamalarına, halkla ilişkiler ile olan bağlantısına bakılmıştır. Kamu diplomasisinin yetkinliğinin incelenmesi adına Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü’nün faaliyetsel yapısı öncüller ışığında değerlendirilmiştir. Kamu Diplomasisi, Halkla İlişkiler

PUBLİC DİPLOMACY IN THE CONTEX OF PUBLİC RELATİONS AND A PERFECTİON PROPOSAL TO PUBLİC DİPLOMACY Changing power paradigms post-Cold War era have brought about new power concepts in international relations. This new power entered into the literature as soft power and into our language as “yumuşak güç” (soft power) or “akıllı güç” (intelligent power). The way the soft power is applied, on the other hand, has been termed public diplomacy. Public diplomacy is the art of a government’s explaining existing soft power elements to countries within the target audience most appropriately, of winning the hearts and souls by means of persuasion. In Turkey, this concept has often been mentioned especially starting from 2000s. In the present study, theoretical definitions of public diplomacy and its connection to public relations are investigated. In order to examine effectiveness of public diplomacy, the operational structure of the Coordinatorship of Public Diplomacy is reviewed in the light of the premises Key Words: Public Diplomacy, Public Relations
Keywords: Diplomasi-- Türkiye; Halkla İlişkiler; Kamu Diplomasisi; Türkiye; Uluslararası İlişkiler