Akıllı tahta kullanılımının ilköğretim öğrencilerinin matematik başarılarına etkisi - Ekici, Faruk (My University, 2008)
AKILLI TAHTA KULLANIMININ İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN MATEMATİK BAŞARISINA ETKİSİ Bu araştırmada Akıllı Tahta Kullanımının İlköğretim 6. Sınıf Öğrencilerinin Matematik Başarılarına, Matematik Dersine Karşı Tutumlarına, Kaygılarına, Epistemolojik İnançlarına ve Kalıcılığa etkisinin olup olmadığı incelenmiştir. Deneysel çalışmada Ön-test ve Son-test verildi ve kontrol grubu oluşturuldu. “Geometrik Kavramlar ve Açılar” konusu akıllı tahta kullanılarak, Kontrol grubuna düz anlatım yöntemi kullanılarak anlatılmıştır. Bu ölçme araçlarından elde edilen veriler SPSS 15.00 paket kullanılarak değerlendirilmiştir. Sonuçlar çarpıcı ve bulgular okulda akıllı tahta kullanımını desteklemektedir. Akıllı tahta, Matematik öğretimi, öğretim, Akıllı tahta kullanımı

EFFECTS OF SMART BOARD USAGE ON PRIMARY SCHOOL MATHS STUDENTS’ SUCCESS In this study effects of usage of interactive board on primary school 6th grade Maths students’ success, attitudes to Maths, their anxiety, epistemological believes, storage permanences have been examined. In the experimental study pre-tests and post tests were distributed and a control group was established. The subject “Geometric Consepts and Angles” has been directly explained using explonatery methot to control group, and it has been taught using Smart board. Obtained data have been appraised using SPSS version 15.OO. The results are quite remarkable and findings are very supportive to use an interactive board at school. Smart board, Maths teaching, Teaching, Interactive board usage.
Keywords: İlköğretim_Matematik; Matematik_Başarı; Öğrenim ve Öğretim_Matematik