Right to food in sub-saharan Africa and international policies - Barro, Alhousseini (My University, 2019)
Gıda güvensizliği, Afrika'nın az gelişmişliğinde merkezi bir yere sahiptir ve kamu politikalarına, özellikle de gıda hakkını uygulama politikası olmak üzere yeni bir yaklaşım gerektirir. Otuz yıllık bağımsızlıktan sonra, Afrika'da gıda güvenliğinin mevcut durumu sorular ortaya koyuyor. Uluslararası ve ulusal politikaların teşhisi, Sahra altı Afrika'daki gıda açığının belirleyicilerinin ve buna adanmış terapilerin veya çözümlerin analizini mümkün kılar. Sahra altı Afrika'da gıda güvensizliğinin kökenleri, eski sömürge güçleriyle ilişkileri asıl sebep olan tarihsel ağırlığın bir sonucu olarak yorumlanmıştır. Öte yandan, yapısal uyum, borç politikaları ve uluslararası ticaret politikaları. Ancak, hışırtı, kaynak israfı, yolsuzluk Afrikalıları sorumluluk için suçluyor. Sahra altı Afrika'da Gıda hakkına genel bakış, ulus politikaları ve uluslararası politikaları arasında keskin bir tezat oluşturuyor. Gıda güvensizliği olgusunun kötüye gitmesi, felaket politikalarının sonucu olan gıdaların bulunmaması, ekonomik erişilmezlik ve sosyal eşitsizlikle görülebilir. Yoksul eğitim, yönetişim sistemi, tarımın ihmali yapısal gıda güvensizliği sürecinde önemli rol oynamaktadır. Siyasi seçkinler, ulusal sistemlerin zayıf yönlerinden istifade ederek, gıda hakkını arttırmak için paranın çoğunu ele geçirdiler. Siyasi seçkinlerin gıda açığı tehlikesi karşısında dikkatsizliği, gençliğin marjinalleşmesi, sermaye kaçışı, zimmete geçirme, Afrika siyasi seçkinlerinin sorumluluğunun belirtilerini ortaya koyuyor. Dolayısıyla, yeni bir zihniyetin başlangıcı, Sahra altı Afrika'da gıda ve gıda güvenliği hakkında gerçek bir politika izlemede belirteç olarak ortaya çıkmalı ve hizmet etmelidir.

Food insecurity occupies a central place in Africa's underdevelopment and requires a new approach to public policies, in particular a policy of implementing the right to food. After five decades of independence, the current situation of food security in Africa raises questions. The diagnosis of international and national policies makes it possible to analyze the determinants of the food deficit in sub-Saharan Africa and the therapies or solutions devoted to it. The origins of food insecurity in sub-Saharan Africa have been interpreted as a consequence of the historical weight whose relations with the former colonial powers are the main cause. On the other hand, structural adjustment, debt policies and international trade policies. However, squandering, waste of resources, corruption blame Africans for responsibility. The overview of the right to food in sub-Saharan Africa offers a stark contrast between its policies and international policies. The worsening of the phenomenon of food insecurity can be seen through the unavailability of food, economic inaccessibility and social inequality, which are the consequence of disastrous policies. Poor education, the governance system, the neglect of agriculture play an important role in the process of structural food insecurity. Political elites, exploiting the weaknesses of national systems, have captured most of the money to promote the right to food. The political elite's recklessness in the face of the scourge of the food deficit, the marginalization of the youth, capital flight, embezzlement are revealing signs of the responsibility of the African political elite. Thus, the beginnings of a new mentality must emerge and serve as a marker for a real policy for the right to food and food security in sub-Saharan Africa.
Keywords: adjustment; Africa, Sub-Saharan; Afrika, Aşağı Sahra; Besin sağlama; borç politikaları; colonial powers; corruption; debt policies; Food; Food supply; Gıda; governance system; güvensizlik; International relations; insecurity; kamu politikaları; public policies; sömürgeci güçler; ticaret politikaları; trade policies; Uluslararası ilişkiler; uyum; yolsuzluk; yönetim sistemi