Küresel ısınmanın tarım sigortalarındaki bilançosu ve sürdürülebilir kaynak kullanımı - Küçükerdem, Gözde (My University, 2009)
KÜÇÜKERDEM,Gözde. Küresel Isınmanın Tarım Sigortalarındaki Bilançosu ve Sürdürülebilir Kaynak Kullanımı, İstanbul, 2009. Bu çalışmada, küresel ısınma nedeniyle yaşanan iklim değişikliklerine bağlı mevsimsel değerlerdeki sapmaların tarım sektöründeki etkisi ele alınmıştır. En gelişmiş teknolojiler bile doğa koşullarına karşı tam bir güvence sağlayamamaktadırlar. İnsan kaynaklı iklim değişikliği (küresel ısınma) insanoğlunun yalnız bugünkü kuşaklarını değil gelecek kuşakları da ilgilendiren tehlikelerin başında gelmektedir. Tarım sektörü doğal, sosyal, kişisel ve ekonomik risklerin en fazla etkilendiği sektördür. Dolayısıyla tarım sigortaları çok önemlidir. Tarım sigortaları uygulamalarında sigorta sektörü açısından büyük bir gelişme görüldüğü açıktır. Önümüzdeki dönemde, tarım sigortalarında yaşanabilecek sorunlara karşı getirilecek çözüm önerilerine yer vermektedir. Anahtar Sözcükler Ekonomi, Tarım Sigortası, Sigorta, Küresel Isınma, Risk

ABSRACT KÜÇÜKERDEM,Gözde. The Effect of Global Warming on to the Agricultural Insurance and Continuous Resource Usage In this study, the effect of climate change because of global warming dependent on seasonal deviations in temperature on agriculture has been taken into consideration. Nobody could give fully guarantee to the natural disasters even if the most devoloped technologies. Human origined climate change ( global warming ) is one of the most dangerous thing in today and next generation of human being. Agriculture is biggest effected sector from the naturally, socially, personally and economically risks therefore agricultural insurance is very important. We can see that in insurance business there is a very good improvment in applications of agricultural insurances. In this study, the solutions against the problems in agricultural insurance is being considered. Key Words Economy, Agricultural Insurance, Insurance, Global Warming, Risk
Keywords: Bilanço; Küresel Isınma; Risk; Sigortacılık; Sürdürülebilir Kaynak Kullanımı