Antibakteriyel özelliğe sahip, UV ışınlarıyla kuruyabilen kaplamaların hazırlanması ve performans özelliklerinim incelenmesi - Bozdağ, Buket (My University, 2019)
Bu tez çalışmasında, antimikrobiyal özellikleri gösteren UV ile kürlenebilir kaplama malzemeleri geliştirmeyi amaçlamıştır. GTAC akrilatlandı ve FTIR ve 1H NMR spektroskopisi ile tanımlandı. Farklı içeriğe sahip UV ile kürlenebilir kaplama malzemelerihazırlandı. Malzemelerin antimikrobiyal aktivitesini belirlemek için inhibisyon zonu yöntemi kullanıldı. Numunelerin ısıl kararlılığı TGA ile değerlendirildi. Hidrofobikliği hakkında bilgi edinmek için numunelerin temas açıları ölçülmüştür. Numunelerin yüzey morfolojisi SEM ile incelenmiştir. Üretilen UV ile kuruyabilen kaplama malzemeleri iyi antimikrobiyal, termal ve yüzey özelliklerine sahiptir.

This thesis study aimed to develop UV curable coating materials showing antimicrobialproperties. GTAC was acrylated and characterized by FTIR and 1H NMR spectroscopy. UVcurable coating materials with different contents were prepared. Inhibition zone method was used to determine the antimicrobial activity of the materials. Thermal stability of samples was evaluated by TGA. Contact angles of samples were measured to obtain information about their hydrophobicity. Surface morphology of samples was investigated by SEM.Produced UV curable coatingmaterials have good antimicrobial, thermal and surface properties.
Keywords: Antimicrobial activity; Antimikrobiyel aktivite GATC; Chemistry; GTAC; Kimya; UV