Modern bir masal olarak Açlık Oyunları serisinin incelenmesi - Ayaş, Şaziye (My University, 2019)
Açlık Oyunları Film Serisi birçok açıdan araştırılmış olması dolayısıyla dikkat çekmektedir. Bu tez çalışması Açlık Oyunları film serisini distopya ve masal üzerinden incelemeye tabi tutmaktadır. Açlık Oyunları film serisi hem distopya hem de masal özellikleri taşımaktadır. Bu çalışmada Açlık Oyunları film serisi distopik özellikleri açısından irdelenmiş ve Propp’un ortaya koyduğu işlevlere uygun olması bakımından çözümlenmiştir. Çalışmanın sonucunda Açlık Oyunları film serisinin bir distopik masal olduğu gözlemlenmiştir.

The Hunger Games film series has drawn attention being researched in many aspects. This study examines The Hunger Game film series in terms of dystopia and tale. The Hunger Game film series carries both dystopia and tale characteristics. In this study, The Hunger Game film series has been studied in terms of dystopian characteristics and resolved in terms of complying with the Propp’s functions. As a result of the study, it has been observed that The Hunger Game film series is a dystopian tale.
Keywords: Açlık Oyunları; Cinema; distopia; distopya; masal cinema; Propp; Sinema; tale