Türkiye’de “yönetim ve organizasyon” bilim dalında üretilen lisansüstü tez çalışmalarında süregelen metodolojik bir hata: “Uygulama – araştırma ayrımının” yapılamaması - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Türkiye’de, “Yönetim ve Organizasyon” bilim dalı alanında kaleme alınan çok sayıda yüksek lisans ve doktora tez çalışmasında yer alan görgül araştırmaların “uygulama” nitelemesi ile okuyucuya sunulduğu görülmektedir. Bu çalışma ile “uygulama” ve “araştırma” ayrımı net bir biçimde ortaya konmaya çalışılmış ve söz konusu bilim dalı alanında “uygulama” nitelemesinin doğru kullanılıp kullanılmadığı araştırılmıştır.

A large number of master's and doctoral thesis which contains empirical research and written in the sub-department of "Management and Organization" presented as an "application" to the readers in Turkey. The main objectives of this research is to set the differences between “application” and “research” concepts and to discuss the wrong usage of “application” term.
A methodological mistake in master's and doctoral theses written in sub-department of management and organization in Turkey: False distinction between "application" and "research" concepts
Keywords: İktisat; İşletme