Athanasius ' un kurtuluş doktirininde yaratılış ve inkarnasyon ' un yeri - (:unkn) unknown (My University, 2009)
İznik inancının en önemli önderi ve savunucusu ve Aryüsçülük mezhebinin en şiddetli düşmanı olan İskenderiyeli Athanasius dördüncü yüzyılın en önemli teoloğudur. De incarnatione verbi dei adlı risalesinde Athanasius yaratılış ve inkarnasyon bağlamında kurtuluş doktrinini temellendirir. Onun kurtuluş teorisi (soterioloji) inkarnasyonu Hıristiyan kurtuluşunun en önemli aracı olarak kabul eder. Athanasius'a göre Tanrı insanı yaratmaktaki gayelerine ancak inkarnasyon sonucunda ulaşabilmiştir. Onun adına her iki olayın da aynı ilahi varlık tarafından-Tanrının Logos'u-gerçekleştirildiğini vurgulamak esastır. Elinizdeki makale Athanasius'un kurtuluş tarihinin bu iki önemli olayı arasında kurduğu çeşitli bağlantıları irdelemekte ve bu suretle teoloğun kurtuluş doktrinini ortaya koymaktadır.

As the champion of Nicene-orthodoxy and the stauncest enemy of Arianism, Athanasius of Alexandria is definitely the most important theologian of the fourth century. In his De incarnatione verbi dei, he reconsturcts his doctrine of salvation in the context of creation and the incarnation. His soteriology places the incarnation at the center of Christian salvation. According to Athanasius, God could only complete his goals in creating humanity through the incarnation. It is essential for Athanasius that both events are accomplished through the same divine agent: the Logos of God. This paper explicates various connections made by Athanasius between these two cardinal events of salvation history and thus presents a thorough picture of his soteriology.
Creation and the incarnation in Athanasius ' s doctirine of salvation
Keywords: Felsefe