İnsan kaynakları işlevlerinin işletmedeki uygulamalarının incelenmesi üzerine bir araştırma - Ayan, Altan (My University, 2009)
nsan Kaynakları Yönetimi, İnsan Kaynakları İşlevleri ÖZET İNSAN KAYNAKLARI İŞLEVLERİNİN İŞLETMEDEKİ UYGULAMALARININ İNCELENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Gerçekleştirilen bu tez çalışmasında İnsan Kaynakları İşlevleri’nin Trakya Cam Sanayii A.Ş. Trakya Fabrikasında uygulanma süreci üzerinde durulmuştur. Nitel araştırma yöntemleri olarak görüşme ve doküman incelemesi kullanılarak veri çeşitlendirilmesi sağlanmış ve derinlemesine analiz yapılmıştır. İnsan Kaynakları İşlevleri’nin, cam sektöründeki belirtilen işletmede genel olarak olumlu olarak uygulandığı görülmüştür. Ancak, İnsan Kaynakları Yönetimi’nin bahsedilen şirketteki uygulamaları güncel gelişmelere paralel olarak günümüz koşullarının gerektirdiği düzenlemelerle ele alınması önem arz etmektedir. Human Resources Management, Human Resources Functions

INSPECTION A RESEARCH ON HUMAN RESOURCES FUNCTIONS PRACTICE IN COMPANY This thesis focus on process practice of human resource functions in Trakya Glass Industry Corporation at Trakya Factory. Thesis is used qualitative research method in either interview and document to study. This company in glass sector is usually corrected of human resource functions. However, this company should follow current development of human resource management and make up present condition of human resource functions.
Keywords: İnsan Kaynakları Yönetimi; Yönetim ve Organizasyon