Sürdürülebilir kalkınma ve yeşil ekonomi ilişkisini anlamak : Çin örneği - Parlak, Elif (My University, 2022)
Geçtiğimiz yüzyılda, gezegene verilen çevresel zararın maksimum seviyeye ulaşması, iklim krizinin acil eylem gerektirmesi ve doğal kaynakların sorumsuz kullanılması gibi kaygılar ile sürdürülebilir kalkınma gündemi oluşturulmuştur. Sürdürülebilir kalkınma gündeminde yer alan sürdürülebilir kalkınma ve yeşil ekonomi kavramları, gündem için oldukça önemlidir. Dolayısıyla bu iki kavramı ve aralarındaki ilişkiyi daha iyi çözümlemek, sürdürülebilir kalkınma gündemine hizmet edecektir. Bu değerlendirmeyi yaparken yardımcı olması için Çin seçilmiştir. Çin, karbon salınımı konusunda dünyada ilk sıralardadır ancak aynı zamanda çevreyle alakalı uluslararası gündemlerde sıkça yer almaktadır.

In the last century, a sustainable development agenda has been established with concerns such as the maximum environmental damage to the planet, the climate crisis requiring urgent action, and the irresponsible use of natural resources. The concepts of sustainable development and green economy, which are included in the sustainable development agenda, are very important for the agenda. Therefore, a better understanding of these two concepts and the relationship between them will serve the sustainable development agenda. China was chosen to assist in making this assessment. China ranks first in the world in terms of carbon emissions, but is also frequently involved in international environmental agendas.
Keywords: China; Çin Sustainable Development; Green Economy; International economic relations; International relations; Political science; Siyasal bilim; Sürdürülebilir Kalkınma; Uluslararası ekonomik ilişkiler; Uluslararası ilişkiler; Yeşil Ekonomi