İş sağlığı ve güvenliği yükümlülüğünü yerine getirmeyen işverenin cismani zararlar bakımından cezai sorumluluğu - Yıldırım, Zeynep (My University, 2010)
Siyasal iletişim nispeten yeni bir kavram olmasına rağmen; siyasal iletişimin tarihi, siyasetin tarihiyle yaşıttır. Zira iletişimin bulunduğu her yerde siyaset olmasa da, tüm toplumsal ilişkilerin temelinde olduğu gibi siyasetin bulunduğu her yerde “iletişim” zorunlu olarak vardır. Siyasal iletişimin en önemli yanı, siyasal sonuçlarının bulunmasıdır. Bu bakımdan bizler farkında olmasak da, siyasal iletişimin yaşamlarımız üzerinde bir etkisi vardır. Zira, demokratik işleyişin ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru seçimlerin siyasal iletişimden etkilendiklerine kuşku yoktur. Siyaset hepimizin hayatını etkilediği ve bu bakımdan hepimizi yakından ilgilendirdiğine göre; siyasal iletişim alanında gerçekleşen dönüşümler de, gelecekte bizlerin hayatını etkileyecektir ve bu nedenle hepimizi yakından ilgilendirmektedir. Belki de bu nedenle siyasi kampanyalar ve etkileri artan oranda sosyal bilimcilerin ilgisini çekmeye başlamaktadır. Çalışmamızda, siyasal iletişim alanındaki dönüşümlerin neler olduğu ve bu dönüşümlerin siyasal tercihlerimiz üzerindeki etkileri ile siyasal iletişim tekniklerinin siyasal partilerin seçim çalışmaları üzerindeki etkilerinin nasıl gerçekleştiği konuları irdelenmiştir. Siyasal iletişim, en yoğun olarak seçim dönemlerinde karşımıza çıktığı için, çalışmamızda 29 Mart 2009 Yılında yapılan Yerel Seçimler incelenmiş ve bu seçimlerde birbirine en yakın rakip olan AKP ve CHP’nin siyasal iletişim stratejileri hem genel hem de Antalya ve Trabzon illerinde özel olarak incelenmiştir. Ayrıca çalışmamızda, AKP ve CHP’nin 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Antalya ve Trabzon Seçim Kampanyalarının ilgili illerdeki yerel basında nasıl kurgulanarak metinleştirildiğini göstermek, ilgili metinlerin söylemini belirlemek ve derin yapıda gizlenen anlamsal yapıyı irdelemek amacıyla eleştirel söylem analizi yöntemi tercih edilmiştir.

It is hardly possible to think politics without communication which stead in close interaction and relation. Even though concept and study of political communications are relatively new, this inseparable link between politics and communications makes it reasonable to assume that political communications and politics are of the same age. Power of politics and its effects on the lives of citizens lends political communication more important both for citizens and political actors. Over the last few years political communications and transformations it is subject to are getting more attention from the social sciences community and more studies about election campaigns and effects are as well. In the thesis, transformations and changes in political communication concepts and implementations employed by political parties and the effects they are taking in political behavior and voter decisions are identified. It was also a concern of the study to see what unintended effects these new methods and political campaigning methods could produce in political parties’ mind set and organizational structure and political behavioral patterns. Since political communications are widely used on elections, in the thesis political communications strategies conducted in March 2009 Local Elections, by two close contenders, AKP and CHPs’ strategies has been studied in respects of both nationwide as well as Antalya and Trabzon cases. Also, to demonstrate how election campaigns of these two parties perceived by local press in Antalya and Trabzon, of reading the subtext, textual and discourse analysis methods had been extensively used.
Keywords: İş Güvenliği; İş Hukuku; İşçi Sağlığı