XX. yüzyılın başlarında Balkanlardaki siyasi ve etnik çatışmaların Ömer Seyfettin'in hikayelerine yansıması - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Ömer Seyfettin Meşrutiyet döneminin önemli yazarlarındandır. Ömer Seyfettin'in hikâyelerinde yirminci yüzyılın başlarında Balkan coğrafyasında çıkan siyasî ve etnik çatışmalar önemli bir yer tutar. Bu yazıda Balkan coğrafyasındaki Türklerin durumunun, Balkan kavimleriyle Türklerin birbirleriyle ilişkilerinin, savaş ve çatışmalar sonrasında bu coğrafyanın demografik yapısı ve görümündeki değişimin Ömer Seyfettin'in hikâyelerine nasıl yansıdığı incelenmiştir.

Ömer Seyfettin is one of the majör writers of the Constitutional Monarchy period in Ottoman Empire. Generally in his tales some of the political and ethnical clashes, which had taken place in Balkan War at the beginning of 20th century, were narrated. In this article, it is studied how some important regional-historical, changes reflected to Ömer Seyfettin's tales like; the situation of Balkan Turkish population during the war, the relationship between Turkish and the other Balkan nations, demographical frame at the region.
The reflections of the XX century political and ethnic clashes in Balkans on Omar Seyfiddin's stories
Keywords: Etnik Çalışmalar; Tarih; Siyasi Bilimler