Yatırım hileleri - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Hile genel olarak bir kişi veya topluluğa haklarını veya varlıklarını kaybettirecek şekilde kasıtlı olarak aldatma faaliyeti içerisinde bulunmak olarak tanımlanabilir. Bu faaliyetler çok çeşitli şekillerde ve tutarlarda kişilerin karşısına çıkabilmekte ve çok ciddi zararlar verebilmektedirler. Hile türlerinden biri olan yatırım hileleri, hileli vaatlerde bulunup, gerçekleri olduğundan farklı göstermek suretiyle yatırımcıların birikimlerini haksız biçimde ele geçirmeye yönelik gerçekleştirilen eylemlerdir. Bu hileler kişilerin tüm yaşamlarına ilişkin birikimlerini bir anda ve tamamen yok edebilen türde olduklarından son derece önemlidirler. Toplumca bu tür hilelerin hangi şekillerde gerçekleştirilebildiğinin, bu hilelere ilişkin ortada gerekli kanıt bulunmasa da bazı noktalarda sorunlar olabileceğini ortaya koyan belirtilerin- kırmızı bayrakların- neler olduğunun ve bu tür hilelerden korunabilmek için dikkat edilmesi gereken noktaların bilinmesi, bu hileler nedeniyle oluşan zararların mümkün olduğunca azaltılabilmesi açısından oldukça önemlidir.

Fraud is an intentional act of deceit meant to deprive another person or party of their property or rights. These acts which appear in many forms, may result in serious damages for any individual in society. Specifically, investment frauds are acts of deceit, which are performed by offering misleading expectations and distorting reality, are exploited for stealing people’s investments. Investment frauds are especially important because this type of fraud may cost for people’s lifetime investments by making fraudulent promises and by twisting the realities. In order to minimize the loss caused by invesment fraud, society’s awareness on investment fraud needs to be increased by teaching about red flags -indicators that fraudulent activity could exist- and ways to avoid such acts.
Investment fraud