Tuğrul Tanyol: hayatı- sanatı- eserleri - Gökhan, Özcan (My University, 2015)
Modern Türk şiirinin önemli şairlerinden olan, şiir üzerine düşünen ve bu düşüncelerini yıllardır yazdığı poetik yazılarıyla okuyucuyla buluşturan Tuğrul Tanyol'un hayatı, sanatı ve eserleri üzerine yaptığımız bu çalışmada, Tuğrul Tanyol'un şiirleri ve sanat anlayışı üzerine yoğunlaştık. Şiirlerinde sıklıkla kullanılan temalardan hareketle şairin şiirlerinin öne çıkan özelliklerini ortaya koymaya çalıştık. Şiirlerinden ve poetik yazılarından yola çıkarak Tuğrul Tanyol'un 1980'lerden günümüze Türk edebiyatındaki yerini ve önemini tespit etmeye gayret ettik. Modern Türk şiiri, Tuğrul Tanyol, Şiir incelemesi.

In this study, we have focused on Tuğrul Tanyol’s poems and his sense of arts and we have done the study about the life, art and works of Tuğrul Tanyol, who is one of the most important poets of Turkish poetry, who thinks about poetry and who introduces his thoughts to the reader through the poetic writings which he has been writing for years. We have tried to put forward featured properties of the poet’s poems on the basis of the themes frequently used in his poems. Through his poems and poetic writings, we have endeavored to determine the place and importance of Tuğrul Tanyol in Turkish literature from 1980’s to present. Modern Turkish Poetry, Tuğrul Tanyol, Poetry Analysis
Keywords: 20. yy; Biyografi; Eserleri; İnceleme; Modern Türk Şiiri; Şairler; Şiir İncelemesi; Tarih; Tuğrul Tanyol; Türk Dili ve Edebiyatı; Türk Edebiyatı