Bilgi toplumunda dijital bölünme ve yeni medya kavramının dijital bölünmeye etkisi - Akyazı, Ayşenur (My University, 2007)
BİLGİ TOPLUMUNDA DİJİTAL BÖLÜNME ve YENİ MEDYA KAVRAMININ DİJİTAL BÖLÜNMEYE ETKİSİ İlk insandan bugüne kadar insanlık sürekli işlerini kolaylatıracak teknolojileri geliştirme peşinde olmuştur. Yılların bir birikimi olarak sahip olunan verileri işlemek için de bilgisayar teknolojisi geliştirilmiştir. Ardından işlenen verilerin transferi için de iletişim teknolojileri devreye girmiştir. Ancak yukarıda bahsi geçenler teknolojiye sahip olanlar ve onu kullanabilenler için geçerlidir. Kullanamayanlar ve sahip olamayanlar ise diğerlerinden yardım almak durumundadır. Bu ise arada ister istemez bir ayrımın oluşmasına yol açmaktadır. Bazıları teknolojiyi bu ayrımı desteklemek yönünde kullanılmaktadır. Önemli olan ayrımı destekleyen teknolojilerin ayrımı azaltma amacına hizmet edecek şekilde kullanılmasıdır.

DIGITAL DIVIDE IN THE INFORMATION SOCIETY AND EFFECTS OF NEW MEDIA TO DIGITAL DIVIDE From the beginning of humanity, man pursued inventing technology to satisfy his needs. Computer technology advanced to process data accumulated for a long time. Later on, communication technologies stepped up for transferring the processed data. But this holds true for the ones who have the technology. Those who cannot use or cannot have need help from others. One way or other, this causes a divide between them. Some uses the technology to support this divide. But, important thing is that technology should help to fill this gap.
Keywords: Basın Ekonomisi; Bilgi Toplumu; Dijital Bölünme; Medya