Finansal Kaldıraç Derecesi Ve Seçilmiş Sektörlere Yönelik Bir Uygulama - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Borç kullanımıyla ilgili bir kavram olan finansal kaldıraç derecesi sektörlerde farklı düzeylerde gerçekleşebilmektedir. İşletmelerin varlığını yakından ilgilendiren finansal kaldıraç derecesi 2009-2013 yılları arasında belirli imalat sektörlerinin gelir tabloları verileri yardımıyla incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar sektörler arası farklılığı vurgularken; finansal kaldıraçtan yararlanma düzeyinin en fazla tekstil ürünlerinin imalatı ile kâğıt ve kâğıt ürünlerinin imalatı sektörlerinde olduğunu göstermiştir. Böylece incelenen dönemde faiz ve vergi öncesi karın, hisse başına karına etkisinin bu sektörlerde daha fazla olduğu sonucuna varılmıştır

The degree of financial leverage, which is a concept related to the use of debt, varies among industries. In this respect, the degree of financial leverage has been examined by using the income statement items of various industries from 2009 to 2013. The results highlight the differences in the degree of financial leverage. In addition to this, it has been revealed that the highest use of financial leverage is in the textile, paper and paper products industries. As a result, the effect of the change in the earnings before interest and tax on earnings per share is higher compared to other industries
An Application of the Degree of Financial Leverage on Selected Industries
Keywords: İşletme Finans; İktisat; İşletme