Bilginin farkındalık ve farklılığında organizasyonların gelecek alanı: İnovasyon - (:unkn) unknown (My University, 2010)
İnovasyon, kavram olarak hem bir süreci (yenilemeyi - yenilenmeyi) hem de bir sonucu (yeniliği) anlatır. Çok değişik tanımları olmakla birlikte özetle inovasyon; bilginin, yeni bir uygulama ya da yeni fikirlerin, yaygın anlamda kullanılarak yeni bir ürün ya da hizmete dönüştürülmesini (yenilikçiliği) ifade eder. Özellikle bilginin, yalnızca insana özgü bir kavram olduğu ve organizasyonlarda bulunan insanlar için biraz daha ayrıntı içerdiğinin farkındalığı; bir bakıma geleceği öngörebilmek ve uygun bir gelecek planlamak demektir. Organizasyonun önemini ortaya çıkaran, bilgi temelli yeniliği sağlayacak olan bilginin farklılığı ise; rekabet avantajı sağlamak, var olan sorunlara karşı çözümler üretmek ve var olanı geliştirmek bütünselliğidir. Bu çalışmanın metodolojisi temelde betimleyici ve kuramsaldır. Çalışmada birbirleriyle ilişkili bu iki alandaki (bilgi yönetimi - inovasyon) literatürün ortaya koyduğu temel bulgular ele alınarak değerlendirilmekte ve gelecek araştırmalar için yararlı olabilecek kavramsal bir çerçeve sunulmaktadır. Bu çalışmanın amacı ise bilgi yönetimi ve inovasyon literatürlerinin kesişim noktalarının belirlenmesi, böylelikle araştırmacı, yönetici ve uygulayıcılara konu hakkında işlevsel bir bakış açısının sunulmasıdır.

Innovation is described as well as the concept of a process (to refresh / renewal) and a result (innovation). Although very different definitions, innovation means; converting knowledge, a new application or new ideas to a new product or service. Especially, knowledge is a people-focused concept and has more details for people who work in organizations. This awareness can be useful for predicting and planning the future for organizations. The diversity of knowledge, which brings out the importance of the organization and will provide knowledge-based innovation, improves solutions against organizational problems, provides a competitive advantage and develops what the organization needs. The methodology of this study is basically descriptive and theoretical. In this study, the main findings of the literature regarding these two subjects (knowledge management – innovation) are evaluated and a conceptual framework for further research is offered. The purpose of this study is to determine the intersection points of the literatures both of knowledge management and innovation. This will present a functional perspective to the researchers, the executives and the operators.
The future ground of organizations on the awareness and diversity of knowledge: Innovation
Keywords: Bilgi, Belge Yönetimi