Kornea Görüntüleme Yöntemlerinde Yenilikler - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Oküler yüzey hastalıklarının tanısı ve tedavisinde, kornea yapısını ve fonksiyonunu değerlendiren görüntüleme yöntemleriönemli rol oynamaktadır. Biyomikroskopik muayene, kornea değerlendirilmesinde önemli bir yere sahip olmasına rağmen,korneanın mikroskopik yapılarının nitel ve nicel olarak değerlendirilmesinde yetersiz kalmaktadır. Bu yetersizliğin üstesinden gelebilmek için son zamanlarda çeşitli görüntüleme yöntemleri geliştirilmiştir. Bu görüntüleme yöntemleri; Scheimpfluggörüntüleme, ön segment optik koherans tomografi, in-vivo korneal konfokal mikroskopi, speküler mikroskopi ve ultrason biyomikroskopidir. Bu derlemede, görüntüleme yöntemlerinde son dönemdeki gelişmelerden bahsedilecektir.

The imaging methods used to evaluate the structure and function of the cornea play an important role in the diagnosis andtreatment of ocular surface diseases. Although biomicroscopic examination of the cornea is crucial, it is insufficient in qualitative and quantitative evaluation of the microscopic structures of the cornea. Therefore; several imaging modalities havebeen recently developed to overcome this insufficiency. These imaging modalities can be classified as Scheimpflug imaging,anterior segment optical coherence tomography, in vivo corneal confocal microscopy, specular microscopy and ultrasoundbiomicroscopy. This review mainly focuses on the recent advances in the corneal imaging techniques.
Advances in the Corneal Imaging Methods
Keywords: Göz Hastalıkları