Kurumsal performans yönetimi ve yüksek performanslı organizasyonların özellikleri - Cihangir, Emine (Marmara Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2014)
Küreselleşmenin yarattığı yoğun rekabet ortamı, kurumların geleceğe dönük stratejiler geliştirmesi ve çalışanlarını bu stratejilere ve hedeflere odaklayabilmesi önemlidir. Kurumsal performans, kurumların belli bir dönem sonunda, amaçlarını ulaşma ve hedeflerini gerçekleştirme başarısını tanımlayan bir göstergedir ve paydaşların beklentilerini karşılama düzeyini belirler. Kurumsal Performans Yönetimi, kurum performansının izlenmesinde ve yönetiminde kullanılan süreçlerin, yöntemlerin, performans ölçütlerinin ve teknolojik sistemlerin bir birleşimidir. Bu çalışmada, Kurumsal Performans Yönetimi olarak ortaya konulan yönetim anlayışı irdelenerekyüksek performans gösteren organizasyonların karakteristik özelliklerinin neler olduğuna vurgu yapılmaktadır.
Keywords: Kurumsal Performans Yönetimi, Yönetim, Performans, Yüksek Performanslı Organizasyon Özellikleri