Türk resminde mimari kompozisyonlar - Kelleci, Gülseren (My University, 1999)
Türk Sanatında geçmişten günümüze uzanan mimari geleneğin varlığından, resim geleneğinin ise olmayışından söz edilmektedir. Tarihsel süreç içerisinde resim ve heykel sanatının mimariye göre ikinci plana itilmesinin sebebi Tasvir Yasağıdır. Tasvir aslı Taşvir olmak üzere, şvr kökünden II. Vezinde bir kelimedir. Bir şeyi bir kimseyi ayrıntıları ile anlatma, betimleme ve plastik sanatlarda bir nesnenin bir figürün canlandırılması veya resminin yapılması anlamını taşımaktadır. Değişik anlamlarda kullanılan tasvir kelimesinin, incelediğimiz konudaki anlamı ise bir nesnenin ya da bir figürün canlandırılması, resminin yapılmasıdır.
Keywords: Baskı işleri ve baskılar; Güzel ve dekoratif sanatlar; RESİM SANATI - TÜRK