Ülkemizde kobiler ve finansal kurumlar açısından Basel sürecinin değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Basel II düzenlemeleri bankacılık sektörünün yanı sıra isletmeleri de yakından ilgilendirmektedir. Düşük risk ağırlığına sahip isletmeler, bankalardan düşük maliyetli kredi kullanma olanağına sahip olurken, yüksek riskli isletmeler ise kredi bulmakta zorlanacaklardır. Burada özellikle küçük ve orta ölçekli isletmelerin (KOBİ) durumu önem arz etmektedir. Türkiye’deki isletmelerin %99’unu oluşturan, istihdamın büyük bir kesimini kapsayan, ekonomik büyüme ve ihracata önemli derecede katkı sağlayan KOBİ’leri yakından ilgilendirmektedir. Çalışmada ilk olarak KOBİ’ler ile ilgili genel bilgiler, ekonomideki yeri ve önemi; daha sonra Basel düzenlemelerinin (Basel I, Basel II ve Basel III) gelişimi ve son olarak Basel düzenlemelerinin KOBİ’lere etkileri incelenmiştir.

Basel II regulations concern banks and companies. Companies, which have low risk weightings, have the chance to obtain low cost credits. In contrast, high risk companies will have difficulty in gaining credits. In this context, small and medium sized enterprises are of great importance since they comprise 99% of companies, have a great share in employment and support economic growth and foreign trade in Turkey. This study consists of three sections. Firstly, general information on small and medium sized enterprises is given and their importance and functions are described. Secondly, the developments concerning Basel regulations, which include Basel I, Basel II and Basel III are explained and finally, the effects of Basel regulations on small and medium sized enterprises are emphasized.
Small and medium sized enterprises and assessment for financial institutions in the Basel process in Turkey
Keywords: İktisat; İşletme