Coğrafya dersinin temel öğretim sorunları - Sekin, Sefa; Ünlü, Mehmet (Marmara Coğrafya Dergisi, 2002)
Öğretim, belli bir amaç doğrultusunda bilgi verme işidir. Türkiye'de, ilköğretimden-yüksek öğretime kadar, öğretimin her kademesinde yer verilen coğrafya dersinin bir takım temel öğretim sorunları bulunmaktadır. Bu sorunlar şu başlıklar altında sıralanabilir: 1-Coğrafya dersi öğretim programlarının amaçlarına yönelik sorunlar 2-Coğrafya dersi öğretim programları sorunu 3-Coğrafya dersi, ders kitapları sorunu 4-Coğrafya dersinin işlendiği sınıf ortamı sorunu 5-Coğrafya dersinin işleniş sorunu 6-Coğrafya dersinde ezberci öğretim sorunu