KALDIRAÇLI İŞLEMLER ve VERGİLENDİRİLMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Ülkelerin para birimleri arasındaki kur değişmelerinden gelir etmek amacıyla kullanılan bir yatırım aracı olan kaldıraçlı işlemler ülkemizde bir süredir kullanılmaktadır. Kaldıraçlı işlemler ile bu işlemlerin yapıldığı piyasaya ilişkin yasal düzenlemeler yapılmış olmakla birlikte vergilendirme bakımından bir kısım belirsizlikler bulunmaktadır. Öncelikle bireysel yatırımcıların bu işlemlerden sağladıkları gelirlerin gelir vergisi bakımından niteliği tartışmalara yol açmaktadır. Kurumlar vergisi ile banka ve sigorta muameleleri bakımından da açıklığa kavuşturulması gereken vergilendirme durumları bulunmaktadır. Bu çalışmada kaldıraçlı işlem kavramı, sermaye piyasası hukuku bakımından konuya ilişkin yasal düzenlemeler ve vergilendirme durumu incelenmeye çalışılmıştır.

Forex is an investment method to derive profit through the exchange rates on different currencies which has been used in Turkey for a while. Although forex transactions and the related market have been regulated, there are some uncertainties in terms of the taxation. The taxation of the incomes of the individual investors from these transactions in regards to the income tax is controversial. There are also taxation matters to be clarified regarding corporate tax, banking and insurance transactions. In this study, Forex as a term, the legislation and taxation concerning to the subj ect in terms of capital market law have been reviewed.
FOREX TRADING and TAXATION
Keywords: Hukuk