Ülkemizde yetiştirilen nohut (Cicer arietinum l.) varyetelerinde genetik çeşitliliğin araştırılması - Adınır, Sezin (My University, 2017)
Nohut bitkisi (Cicer arietinum L.), kolay yetiştirilmesi, ucuz ve besleyici olması ile Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerce tercih edilen bir baklagiller familyasına ait bir bitkidir.

Chickpea (Cicer arietinum L.) is an easy to grow, cheap and nutritional legume plant that’s favoured by the developing countries like Turkey.
Keywords: Bitkiler; Biyoloji; Chickpea; Cicer arietinum L; genetic diversity; Genetik çeşitlilik; ISSR; ISSR molecular marker; Nohut; Yetiştirilmesi