Borçlanma maliyetlerinin muhasebeleştirilmesi standartı (TMS 14) - Aktaş, Birsen (My University, 2003)
Türkiye Muhasebe Denetim Standartları Kurulu tarafından yayınlanan Borçlanma Maliyetleri Muhasebeleştirilmesi Standardı TMS 14 adlı bu tez çalışmasında öncelikle konu ile ilgili temel kavramların ve bunların tanımlamalarına yer verilmiştir.Sonraki aşamada Türkiye'de muhasebe standartları alanındaki çalışmalar ve bunların muhasebeye etkisi açıklanmakta ve bu açıklamalara dayalı olarak borçlanma ya da finansa edilme karşılığı olarak oluşan giderler ve bu giderlerin standart açısından ve ilgili mevzuat açısından ele alınarak muhasebeleştirilmeleri sağlanmıştır. Çalışmanın son bölümünde borçlanma maliyetlerinin ne şekilde dağıtıma tabi tutularak muhasebeleştirileceği belirtilerek tez çalışması sonuçlandırılmıştır On the thesis studies of Credit Cost Accountancy shortly called TMS-14 announced by the Committee of Chartered Accounting Auditors of Turkey, the basic definitions and their descriptions are presented in the first instance. The above mentioned thesis emphasizes on the studies on Accounting Standards in Turkey and Their Effective Reflection on Accountancy. Having been based upon these studies, the expenses occurred against crediting have successfully been put into an accounting plan in consideration of related standards and the national accounting law thereof. The thesis concludes in the breakdown of credit costs and how they can be fit into an accounting plan.
Keywords: Muhasebe; Yönetim ve yardımcı hizmetler