Oksijen bazlı ağartıcı temizlik maddelerinin pamuklu kumaşlarda beyazlatma üzerine etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2002)
Günümüzde ev tipi çamaşır makinelerinde kullanılan deterjanlar yüzey aktif maddelerin yanında ağartma maddeleri ve yardımcı maddeler de içermekledir. Yaygın olarak kullanılan oksijen bazlı ağarlıcı maddeler içeren deterjanlar ile yapılan yıkamalarda, pamuklu kumaşlarda temizleme işlemi yanında beyazlık etkisini arttırmak da mümkündür. Bu amaçla, çalışmada oksijen bazlı ağarlıcı temizlik maddeleri kullanılarak %1OO pamuklu kumaşlar üzerindeki beyazlatma elkisi incelenmiş ve sonuçları L8 deney dizaynına göre istatistiksel olarak analiz edilmiştir.

Nowadays, detergents used in domestic washings are consist of surface active agents as well bleaching materials and auxiliary agents. The washings carried out with oxygen based bleaching materials, are widely used in detergents, can increase the whiteness effect of cotton fabrics in addition to its cleaning process. For this reason, the effect of oxygen based bleaching detergents on the whiteness of 100% cotton fabrics were studied and the results were statistically analysed by the L8 experimental designs.
The effect of oxygen based bleaching detergents on the whiteness of cotton fabrics
Keywords: Biyoloji; Çevre Bilimleri; Malzeme Bilimleri, Tekstil