Sosyal ağlarda fantastik etkileşimin sunduğu olanaklar: yeni nesil şöhretler/ the possibilities offered by fantastic ınteraction on social networks: new genaration of celebrities - Akyıldız, Abdurrahman (My University, 2018)
SOSYAL AĞLARDA FANTASTİK ETKİLEŞİMİN SUNDUĞU OLANAKLAR: YENİ NESİL ŞÖHRETLER İnternetin ve teknolojinin gelişiminin sonucunda giderek artan sayısallaşma sosyal ağların ortaya çıkmasını sağlamıştır. Sosyal ağlar, kullanıcıların yeteneklerini geniş kitlelere ulaştırabildiği etkileşim ortamlarıdır. Sosyal ağlar, kullanıcıların kendi benlik sunumlarını meydana getirdikleri üretim tüketim faaliyetleri sonucunda şöhret olma olanağı sağlamaktadır. Bu tez çalışmasında, sosyal ağlarda kullanıcıların girdiği üretim eylemlerinin sonucunda, sosyal ağlar üzerinden geniş kitlelerin ilgilerini çekmesiyle elde ettikleri yeni şöhret (mikro ünlü) olma durumunu, web 2.0 teknolojisinin sağladığı üreten tüketici olma yetisi üzerinden nasıl olduğunu ortaya koymayı hedeflemektedir. Tezin kapsamında şöhretleşmeyi sağlayan etkinin belirlenmesi için ağlar üzerinde bunu pratik eden bazı kullanıcılar örneklem alanı seçilerek tezin içeriği ekseninde onlara açık uçlu sorular sorularak derinlemesine mülakat gerçekleştirilmiştir. Sonuç olarak bu tez çalışması, sosyal ağlarda kullanıcılar ürettikleri içerikler üzerinden diğer kullanıcılarla etkileşime girerek, ağların yarattığı fantastik etkileşimle birlikte kazanılan şöhretlik ve elde edilen maddi ve manevi kazanımlarının niteliğini ortaya koymaktadır. ii Yeni Nesil Şöhret, Mikro Ünlü, Sosyal Ağ, Etkileşim, Oyunlaştırma, Üreten Tüketici

THE POSSİBİLİTİES OFFERED BY FANTASTİC INTERACTİON ON SOCİAL NETWORKS: NEW GENARATİON OF CELEBRİTİES In the result of development of Internet and technology, the digitalization increasing provides social networks to reveal. Social networks are interaction setting which the users' talents are transmitted to the huge mass. Social networks enables to the users to be famous as a result of the production and consumption activities in which the users give their own self-presentation. This thesis aims to expose the situation of being a new fame (micro celebrity) of the people who attract the large masses' attention through social networks and how it is through the ability to be a producing consumer provided by web 2.0 technology as a result of in the social activities which the users prefer. Within the scope of the thesis content, for to be designated the influence of providing to be famous, some users who have practiced this were chosen via networks as a sampling and they were asked open-ended questions, also, they New Generation Fame, Micro Celebrity, Social Network, İnteraction, Gamification, Prosumer
Keywords: Etkileşim; Gamification; İletişim; İnteraction; Micro Celebrity; Mikro Ünlü; Oyunlaştırma; Prosumer; Psikolojik yönler; Social Network; Sosyal Ağ; Sosyal ağlar; Sosyal yönler; Teknoloji; Toplumsal etkileşim - Sosyal ağlar; Üreten Tüketici New Generation Fame; Yeni Nesil Şöhret