Halkla ilişkilerde kriz yönetimi kurumsal örnekler (mey içki, tavukçuluk sektörü) - Karlık, Taylan (My University, 2007)
İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda dünyayı saran globalleşme rüzgârıyla birlikte ulusal ve uluslar arası siyasal, ekonomik düzenlemeler, artan rekabet koşulları, sosyal, kültürel alandaki değişimlerle birlikte değişen, gelişen birey ve hedef kitle olarak bu bireyin beklentilerindeki farklılaşma, sosyal sorumluluk anlayışına gittikçe artan ilgi, iletişim teknolojilerindeki değişim ve bu değişimin yaratmış olduğu medya evrimi medya sektörünün çok hızlı bir şekilde gelişmesi ve bu sürecin Mc Luhan’ın ifade ettiği gibi iletişimsel anlamda dünyayı küresel bir köye dönüştürmesi işletmeleri pek çok risk durumuyla daha geniş bir ortamda mücadele etmek zorunda bırakarak işletmelerin uzun yıllar sonucunda inşa ettikleri itibarlarının yerle bir olmasını kaçınılmaz kılmaktadır. Bu yüzden üç bölümden oluşan hazırlamış olduğum bu çalışmada, kriz, kriz yönetimi ve kriz yönetim sürecinin en önemli yapı taşlarından olan kriz iletişimi ve bu iletişimi gerçekleştiren halkla ilişkiler kavramına yer verilerek bu kavramlarla ilgili inceleme yapılmıştır.

In the world that we live in 21st century with the wind of globalization surrounding around there is increasing national and international political, economic arrangements and also the increasing conditions for competition, changing in the social and cultural diversification and with a result of this changes we also see the changing and developing individual and as a target audiance we also set the diefferentiation of this individual’s expectation,increasin level of interest to the social responsibility ,changes in comminication Technologies and the rapid development in media evoluation that this change creates the proces that we talk about. This process makes the enterprises’ reputation, which they constructed in many yeras,inescapebly to fall down, with converting the world into the global village and with making the enterprises to struggle with many risk condiitons in a broad area Like mc luhan’s explains. Because of this; in this work that i make three episode,imentioned the vital part of crisis, management of crisis and process of this management which refers to the crisis communication and the concept of public relations which creates the that communication.
Keywords: Halkla İlişkiler; Kriz Yönetimi