Teknik eğitim fakülteleri için otomotiv elektroniği ders içeriğinin hazırlanması - Durmaz, Alparslan (My University, 2002)
Elektronik teknolojisi ve Otomotiv teknolojisinin birleşmesi ile araçlarda yeni bir dönem başlamıştır. Bu süreç günümüzde hemen hemen vazgeçilmez bir unsur olmuş, gelecekte ise kesinlikle vazgeçilemeyecek bir gereklilik halini alacaktır. Artık araçlar elektronik teknolojisi sayesinde daha az yakıt sarfeden, daha elverişli çalışan, daha güvenli ve daha konforlu olmuştur. Bu süreç, her geçen gün daha hızlı ve daha etkili olarak ilerlemeye devam edecektir. Gelişen bu sürecin getirdiği bir sıkıntı da var ki o da; bu alanda yetişmiş insan gücü. Bu sektörün Otomotiv Elektroniği konusunda yetişmiş, bilgili insan gücüne son derce ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacı gidermek amacı ile yapılan bu çalışmada, Otomotiv Elektroniği ile ilgili bilgiler bir araya getirilmiştir. Çalışmada, Otomotiv Elektroniği konusu işlenmiş, otomobil üzerinde kullanılan elektronik aksamların; üretici elektronik sistemler, elektronik ateşleme sistemleri, elektronik yakıt kontrol sistemleri, araç kontrol elektroniği, elektronik yönetim kontrol sistemi, gövde sistemlerinin elektronik kontrolü, çalışma prensipleri ve teknik bilgileri açıklanmıştır. Bu çalışma, Teknik Eğitim Fakültelerinde Elektronik Eğitimi ve Otomotiv Eğitimi Programlarında verilen Otomotiv Elektroniği dersi için ders-notu olarak hazırlanmıştır.

AUTOMOTIVE ELECTRONICS COURSEWARE FOR TECHNICAL EDUCATION FACULTIES Interaction of Electronics technology and Automotive technology initiated a new era for vehicles. Presently, this process has important implications and will be an absolute necessity in the future. As a result of Electronic technology the vehicles have lower fuel consumption, operate more effectively, have more safety and more comfort. This process will get faster and more effective day by day. The development of this process brings with it a difficulty, that is the shortage of skilled manpower. Thus, there is a definite need for a knowledgeable manpower is the field of automotive electronics. This study is carried out in order to fulfill the above need and the first step towards this goal was to collect the existing knowledge about automotive electronics. In this study, the subject of Automotive Electronics is dealt with. Electronic systems and components used in a vehicle, generator electronic systems, electronic ignition systems, electronic fuel control systems, vehicle control electronics, electronic management control systems, electronic control of body systems are explained and the operation principles and technical informations are given. This work is carried out with the intention that its content can be used as an Automotive Electronics courseware for Electronic Education and Automotive Education Programs at Technical Education Faculties.
Keywords: Elektronik Ders Kitapları; Otomotiv; Teknik Eğitim