Sıcak Tekstiller - Sevilen, Kerime (My University, 2012)
Tekstil, Tekstil Sanatçıları, Isıl İşlem, Sıcak Tekstiller. ÖZET SICAK TEKSTİLLER Bu çalışmada, ısıl işlem uygulanarak oluşturulan tekstil yüzeylerinden, bu tekstil yüzeylerinin kullanım alanlarından ve günümüz tekstil sanatçılarının ısıl işlem kullanarak yaptığı çalışmalardan bahsedilmiştir. Sıcak tekstiller, teknolojinin gelişimi ve çok farklı özelliklere sahip yeni sentetik liflerin üretilmeye başlanması ile tekstil yüzeylerine görsel, estetik açıdan yenilik getirmiştir, aynı zamanda üretim ve kullanım kolaylığı sağlamıştır. Araştırmada baştan sona konuyla ilgili olan görsel örneklerle tez hem zenginleştirilmiş hem de netleştirilmeye çalışılmıştır. Günümüzdeki ısıl işlem uygulanarak oluşturulmuş tekstil yüzeyleri çok yönlü bir şekilde irdelenerek, sıcak tekstillerin tekstil yüzeylerine yenilikçi bir yaklaşım getirdiği sonucuna varılmıştır. Textile, Textile Artists, Heat Treatment, Hot Textile.

HOT TEXTİLE In this study , creating textile surfaces by applying heat treatment, the uses these textile surfaces and the today works of textile artists by using heat treatment are discussed. Hot textiles brought new changes to the textile visuality and aesthetics with the help of technological development and the beginning of the production of new synthetic fiber that has different features and it also provided production and usage with ease. From beginnig to end of this study, the research thesis is tried to be clarified and enriched with the visual examples. Todays currently generated textilesurfaces by applying heat treatment is researched and it isconcluded that it brings an innovative approach to textile surfaces.
Keywords: Tekstil; Tekstil Sanatçıları