“Şike davası” sürecinde Türk spor medyası - Erkorkmaz, Savaş (My University, 2014)
“ŞİKE DAVASI” SÜRECİNDE TÜRK SPOR MEDYASI ÖZET Üzülerek görmekteyiz ki medya bugün kar ve çıkar amaçlı kullanılmaya açık hale gelmiştir. Bu da iş ahlakını ya da günümüz adlandırılış şekli ile “etik” in önemini iki kat arttırmaktadır. Başta spor televizyonları olmak üzere spor medyasında ahlaki kurallar ve özdenetim kavramı, bugün sorgulanması ve üzerinde durulması gereken en önemli hususlardan biridir. Günümüz itibariyle yasalar vasıtası ile ahlaki ve yasal çerçevesi belirlenmeye çalışılan spor medyasında bir özdenetim mekanizmasının varlığından bahsedemeyiz. Bu yüzden spor medyasındaki ahlaki sorunlar, bunların sebepleri ve çözüm yolları hem insan olmanın gereği olarak hem de mesleki açıdan spor medyası açısından irdelenmesi gereken en önemli husustur. “Şike Davası Sürecinde Türk Spor Medyası” ve onun değişken tutumu üzerinde durduğumuz bu çalışmada ve yine bu konu üzerinde yapılan ve yapılacak olan tüm araştırmalarda önemli olan, kamuoyunda tartışılan ve büyük bir çoğunluk tarafından kabul gören “nihai hedefi kar elde etmek olan, yüksek izlenme oranı ve tiraj peşinde sorumsuzca yayın yapan, uğradığı yozlaşma ve içerik farklılaşması apaçık bir biçimde ortada olan spor medyasının” bu tutumunu ortaya koyarak, sebep ve sonuçlarını anlamaktır. Bu yüksek lisans tezinin amacı bu sebep ve sonuçları anlamak ve şike davası sürecini temel alarak yorumlamaya çalışmaktır. Dava, Türk Spor Medyası. MATCH-FIXING CASE IN THE PROCESS OF TURKISH SPORTS MEDIA

Regretfully we see that the media used for the removal of snow and today has become clear. This is the work ethic or the named of today, the term ethics is a two fold increased in importance. Especially for sports television in the sports media, including the concept of ethical conduct and self-regulation to be questioned and need to focus on today is one of the most important considerations. As of today, the moral and legal framework through legislation attempted to determine the presence of the sports media are not talking about a self-regulatory mechanisms. So the moral issues in sports media, their causes and solutions as well as the requirement of being human in terms of both professional sports media are the most important issues needed to be addressed in terms. “Match-fixing Case in the Process of Turkish Sports Media” and his attitude variable of this study are we still on this topic, all of the research to be carried out, which is important in, discussed in the public and accepted by a large majority “of the ultimate goal is to make a profit, high times the rate of circulation and irresponsibly in the pursuit of broadcasting, corruption, and suffered content, a clear differentiation in the middle of the sports media of” putting this stance, is to understand the reasons and results. This is the goal of the master's thesis and understand the reasons and results of match-fixing trial process on the basis of the interpretation of the work. The Trial, Turkısh Sports Medıa.
Keywords: Hukuk_Suç ve Suçlar_Şike; İletişim; Medya_Spor; Spor Hukuku