Kıssa-yı Ya‘kûp Aleyhisselâm (vr. 1b-15b) adlı eser üzerinden Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi kapsamında din dili eğitiminin incelenmesi - Yeşersin, Fatih (My University, 2019)
Bu çalışmada, Süleymaniye Kütüphanesi Yazma Eserler bölümü Kemankeş koleksiyonunda 541-001 numara ile kayıtlı Kıssa-yı Ya‘kûb Aleyhisselâm (1b-15b) adlı eser üzerinden din diliyle oluşturulmuş ifadelerin, fikirlerin, üslûbun nasıl, hangi amaçla kullanıldığının tespit edilmesi, din dilinin sosyal hayatta kullanılan dilden farklı yönlerinin ortaya konması ve din dilinin Türk Dili ve Edebiyatı eğitimindeki yeri ve öneminin belirlenmesi amaçlanmaktadır.

In this research, through Qissa-i Jacobs (1b-15b) which is recorded with the number 541-001 in Kemankes Collection writing Text department in Süleymaniye library, it is aimed to be identified how and why expressions, ideas, tones which are made with religion language are used and that the different aspects of religion language from the language in Daily life is revealed and that the place and the importance of religion language is determined in Turkish language and literature education.
Keywords: dil; dil bilimi; din dili; Kıssa-yı Ya‘kup; language; linguistics; Qıssa-i Jacob; religion language; Turkish Language and Literature education; Turkish philology; Türk dili ve edebiyatı; Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi