Sürekli iyileştirmede kaizen faaliyetleri sonucu elde edilen kazançlar ve bir uygulama - Topçuoğlu, Selin (My University, 2006)
SÜREKL YLESTRMEDE KAZEN FAALYETLER SONUCU ELDE EDLEN KAZANÇLAR VE BR UYGULAMA Yapılan bütün faaliyetlerin er geç müsteri tatminini arttıracagını savunan sürekli iyilestirme felsefesinin Batı’da da benimsenmesi ile endüstride yasanan Kaizen devrimi batılı sirketlerin büyük kazançlara dogru ilerlemelerini saglamıstır. Pratikleri sisteme iyice yerlesmis olan Kaizen çalısmaları, sirketleri kalite ve verimlilige dogru asla bitmeyecek bir yolda ilerletirken, onlara global dünyada rekabet avantajı da getirmektedir. Dolayısıyla, firmalarda kabul görmüs Kaizen uygulamaları yalnız kalite ve maliyet anlamında degil, rekabet anlamında da çok ciddi bir üstünlük saglamaktadır. Rekabetin hızla artması ve ulusal boyuttan uluslararası boyuta tasınması nedeniyle, isletmelerin ön sırada yer almaları gerekmektedir. Bunun için de, hata yapmamaları, mükemmellige dogru ilerleyen bir yolda yürümeleri ve müsteri odaklı bir yaklasımı benimsemeleri gerekmektedir. Sürekli iyilestirme faaliyetlerini benimsemis, yapısını ve çalısanlarını sürekli olarak dinamik tutan, olaylara proaktif yaklasan ve tüm bunları müsteri odaklı bir yaklasımla sürdüren organizasyonlar rakipleri arasından sıyrılıp basarıya ulasacaklardır.

THE BENEFITS THAT GOTTEN FROM KAIZEN ACTIVITIES IN THE CONTINUOUS IMPROVEMENT PROCESS AND AN IMPLEMENTATION Kaizen revolution, that defends creating custumer satisfaction by continuous improvement, yields great success to western companies Kaizen applications are located in the industries while companies` ensuring their progressions being ways to improve quality and productivity. This also brings them a competitive advantage in the global world and global markets. Therefore, Kaizen activities considered in the companies bringing superiority; not only in the quality and cost, but also in competition. With the fact that competition` s getting higher and higher day by day, and also its moving to global markets from local ones, companies are more under pressure of being among the top competitors in order to survive. In order to achive this aim, companies have to obtain zero defect in production, proceed in a way getting excellent, and consider an approach that focuses on customer satisfaction. Companies consideres continuous improvement approaches that will yield the global successful forever.
Keywords: Karşılaştırmalı Yönetim; Müşteri Tatmini; Rekabet; Toplam Kalite Yönetimi; Yenileşme_Şirketler