Müşteri memnuniyeti sağlamada sosyal medyanın rolü : İGDAŞ üzerine bir araştırma - Cevahir, Ahmet (My University, 2023)
Sosyal medya kullanımı, tüm dünyada hızla artmaktadır sosyal medyanın insan hayatının bir parçası haline gelmesine işletmeler kayıtsız kalmamıştır. Sosyal medyanın pazarlama aracı olarak kullanılması olağan hale gelmiştir. Bu çalışmanın amacı sosyal medyanın müşteri memnuniyeti sağlamadaki rollerini incelemektir. Çalışmada İGDAŞ özelinde sosyal medya kullanımı ve müşteri memnuniyeti değerlendirmesi yapılmıştır. Ulaşılan sonuçlara göre sosyal medya kullanımı ve müşteri memnuniyeti arasında pozitif yönlü bir ilişki bulunmaktadır. Sosyal medya kullanımının özgünlüğünün artmasıyla birlikte müşteri memnuniyeti düzeyinin de artması söz konusu olmaktadır. Çalışmanın sonuçları İGDAŞ işletmesi ve 306 kişinin verdiği yanıtlarla sınırlıdır.

The use of social media is increasing rapidly all over the world. Businesses have not remained indifferent to the fact that social media has become a part of human life. The use of social media as a marketing tool has become commonplace. The aim of this study is to examine the roles of social media in providing customer satisfaction. In the study, social media usage and customer satisfaction evaluations were made specifically for İGDAŞ. According to the results, there is a positive relationship between social media use and customer satisfaction. With the increase in the originality of the use of social media, the level of customer satisfaction also increases. The results of the study are limited to the answers given by İGDAŞ enterprise and 306 people.
The role of social media in ensuring customer satisfaction : a research on İGDAŞ
Keywords: Consumer satisfaction; Customer satisfaction; Customers services; Çevrimiçi sosyal ağlar; Economic aspects; Ekonomik yönleri; Internet marketing; İGDAŞ; İGDAŞ Internet; İnternet; İnternette pazarlama; Müşteri hizmetleri; Müşteri memnuniyeti; Online social networks; Social media; Sosyal medya; Tüketici memnuniyeti