Kamu kesimi finansman açıklarının ekonomik etkileri: Türkiye üzerinde bir inceleme - Demir, Murat; Çevik, Savaş; Beşer, M.Kemal (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2005)
Bu çalışmada Türkiye'ye ilişkin 1987-2003 dönemi borçlanma gereğinin söz konusu değişkenler üzerindeki uzun dönem etkileri Johansen ortak bütünleme testi kapsamında ve kısa dönem dinamikleri ise VEC modelleri kullanılarak elde edilen etki tepki fonksiyonları ile araştırılmaktadır.