Türkiye’deki karate hakemlerinin karşılaştıkları sportmenlik dışı davranışların farklı değişkenlere göre incelenmesi - Akınalp, Havva (My University, 2017)
Bu tez çalışmasının amacı, Türkiye’deki karate hakemlerinin karşılaştıkları sportmenlik dışı davranışların farklı değişkenlere göre incelenmesi, bu davranışlara yön verilmesi ve tez sonuçlarıyla bu konuda daha sonra yapılacak araştırmalar için kaynak oluşturulmasıdır.

The aim of this thesis is to examine the unsportsmanlike conducts of Karate referees in Turkey according to different variables, to guide these behaviors and to provide a source for the researches to be done in this issue with the thesis results.
Keywords: Ahlaksal yönler; hakem; Hakemler; karate; Karete; referee; Spor; Sportmenlik; sportmenlik dışı davranışlar Sport; sportsmanship; Türkiye; unsportsmanlike conducts