Türk hukukunda evde çalışma - Günay, Arkın (My University, 2017)
Evde Çalışma esnek çalışma biçimlerinden birisidir. Son yıllarda yaşanan bilişim ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler, uluslararası alanda evde çalışmanın hızla gelişmesini sağlamıştır Türk Hukukunda ise, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu ile birlikte, evde çalışma yasal olarak düzenlenmiştir. Bu çalışmada, 6098 sayılı yeni Kanundaki evde çalışmayı düzenleyen hükümler incelenmiş ve yeri geldikçe mukayeseli hukuk ile karşılaştırmalar yapılmıştır. Ayrıca, UÇÖ’nün konuya ilişkin düzenlemelerine de yer verilmiştir.

Homeworking is one of the flexible working forms. The latest developments in IT and communication technologies lead rapid developments in homeworking on international platform. In Turkish Law, homeworking has been legally regulated with the 6098 numbered Turkish Code of Obligations. In this study, the rules regulating the homeworking in the new Law numbered 6098, have been analyzed and where required, comparisons have been made within the comparative law. This study also evaluates the related regulations carried out by ILO.
Keywords: Esneklik Homeworker; Evde Çalışan; Evde çalışma; Flexibility; Hukuk ve mevzuat; Özel hukuk; Türkiye