Toplam kalite yönetimi anlayışı içerisinde süreç odaklı yönetim ve süreç iyileştirmesi - Erdoğan, Mustafa (My University, 2005)
Soyadı : Mustafa Erdoğan letme Bilim Dalı : Yönetim ve Organizasyon Yrd. Doç. Dr. Deniz Börü Tez Türü ve Tarihi : Yüksek Lisans - Ocak 2005 Toplam Kalite Yönetimi, Süreç Yönetimi, Süreç İyileştirme

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ANLAYIŞI İÇERİSİNDE SÜREÇ ODAKLI YÖNETİM VE SÜREÇ İYİLEŞTİRMESİ Ekonomik ve sosyal alanlarda yaşanan hızlı değişim küreselleşme kavramını da beraberinde getirmiştir. Küreselleşmenin en belirgin sonucu olan yoğun rekabet, kalite olgusunu ön plana çıkarmıştır. Değişimlere ayak uydurabilme kaygısı, kalitenin yakalanması ve dolayısı ile istenen kalite düzeyinde rekabet edebilme yeteneklerinin geliştirilmesini gerekli kılmıştır. Modern çağın en başarılı yönetim sistemlerinden biri olan Toplam Kalite Yönetiminin geniş uygulama alanı bulması, bu konuda yapılan çalışmaların hızla tüm dünyaya yayılmasını sağlamıştır. Süreç Yönetimi ve Süreç İyileştirme ise Toplam Kalite Yönetiminin vazgeçilmez unsurlarıdır. Süreç yönetimi ve iyileştirmesinde amaç süreçlerin en verimli şekilde işlemelerini sağlamaktır. Bu çalışmada Süreç Yönetimi ve Süreç İyileştirme Toplam Kalite Yönetimi anlayışı içerisinde ele alınmıştır. Name and Surname : Mustafa Erdoğan Field : Business Programme : Management and Organization Supervisor : Yrd. Doç. Dr. Deniz Börü Degree Awarded and Date : Master - January 2005 Total Quality Management, Process Management, Process Improvement ABSTRACT PROCESS FOCUSED MANAGEMENT AND PROCESS IMPROVEMENT IN THE CONCEPTION OF TOTAL QUALITY MANAGEMENT The fast change in economic and social fields has also brought up the globalization concept. The intense competition, which is the most significant consequence of globalization, has lead to the concept quality. The doubt to keep up with the change, has made necessary to catch the quality and consequently to develop the abilities to compete at the required quality level. Total Quality Management, which is one the most successful management systems of the modern age, has reached broad application fields that made the studies about the subject to spread around the world quickly. Process Management and Process Improvement are the indispensable elements of Total Quality Management. The aim of the process management and the process improvement is to run the processes in the most efficient way. In this study, the process management and process improvement were examined in the concept of Total Quality Management.
Keywords: Toplam Kalite Yönetimi