TÜRKİYE'DE FOLKLORA YÖNELİŞİN KÖKLERİ - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Folklor; bir milletin kendini tanıması ve tanıtması için yararlanacağı en önemli kaynaklardan birisidir. Bağımsızlık mücadelesi veren milletler, millî dil ve tarihleriyle ilgilenip millî şuurlarını uyandırdıklarında millî bağımsızlıklarını da kazanırlar. Milliyet fikri Avrupa'da 18. yüzyıl sonunda ortaya çıkmış ve oradan da tüm dünyaya yayılmıştır. Bu fikirden etkilenen Osmanlı Devleti içindeki halklar da millet olma bilinciyle hareket etmişler ve bağımsızlık mücadelesine girişmişlerdir. Bu çalışmada; Türkiye'deki folklor araştırmalarının ortaya çıkış sebepleri üzerinde durulacak ve folklor hareketleri; Osmanlı Devletinin gerilemeye başladığı 1699 Karlofça Antlaşması'ndan, devletin çöktüğü ve saltanatın resmen kaldırıldığı 1922 tarihine kadarki dönem içinde ele alınıp işlenecektir. Burada amaç, bir Türk folklor tarihçesi yazmak değil, folklorun Türkiye'de oluşmasına ve gelişmesine sebep olan unsurları açıklamaya çalışmaktır

Folklore: Overview of a nation and self-recognition is one of the most important sources for the benefit. Nations fighting for independence, the national language and dates interested in the national when awaken the national consciousness gain national independence. The idea of nationality in Europe, 18 emerged at the end of the century and from there spread throughout the world. This idea of being conscious folks in the affected peoples in the Ottoman Empire, and had launched the struggle for independence. This study will focus on the reasons for the emergence of research in Turkey, folklore and folk dance movements of the Ottoman Empire began to decline in 1699 Karlowitz Treaty, the State has collapsed and the history of the sultanate was officially abolished until 1922 will be handled during the period. The aim is not to write a history of Turkish folklore, folklore in Turkey to try to explain the elements that cause the formation and development
THE ROOTS OF FOLKLORE MOVEMENT TOWARD TURKEY
Keywords: Kültürel Çalışmalar; Folklor; Tarih; Siyasi Bilimler