Vergilerin yansıtılması: Vergi ve muhasebe uygulamaları açısından - (:unkn) unknown (My University, 2009)
İktisat bilimi açısından ödenmiş olan bir verginin ekonomik koşullardan yararlanarak başkalarına aktarılması olarak karşımıza çıkan vergi yansıması, vergi kanunları açısından gerçekleşebilmesi ancak vergi kanunlarının yansıtmaya imkan vermesi halinde gerçekleşmektedir. Özel hukuk kapsamında yapılan bir kısım sözleşmelerde, mükellefler yasalarla kendilerine yüklenmiş olan vergileri üçüncü kişilere yansıtmakta, vergi borçlarından dolayı bu kişileri muhatap tutmaktadırlar. Kendi adlarına ödemiş oldukları vergileri de, sözleşme gereği olarak bu üçüncü kişilere fatura ederek muhasebeleştirmektedirler. Yazımızda özel hukuk alanında düzenlenen bu sözleşmelerin Vergi İdaresi açısından geçerliliği ve bu sözleşme gereği üçüncü kişilerin muhatap tutulması sırasında yapılan muhasebe uygulamaları Vergi Kanunları yönünden ele alınacaktır.

In the economy literacy, tax reflection is described as transformation of imposition of paid tax duties by economic transactions, in case of tax law permit them. In some sort of business contracts dependant of private law, tax payers can reflect the tax charges on third parties, so the third parties became the real subject of the tax. That is how the tax payer recognize the charge of paid tax duties on the account of third parties. The accuracy of these business contracts under the scope of the Revenu-e Administration, and accounting procedure of the tax reflection charged to the third parties will be the subject of this article.
Tax reflection: In terms of the tax and accounting procedure
Keywords: İşletme Finans; İktisat; Hukuk