CWN Bağımsızlık Ölçütlerinin TCMB'ye Uygulanması - (:unkn) unknown (My University, 2005)
25.04.2001 tarih ve 4651 sayılı yasa ile T.C.Merkez Bankası Kanunu'nda düzenlemeler yapılmıştır. Bu çalışmada 4651 sayılı yasa ile getirilen düzenlemeler sonrasında T.C.Merkez Bankası'nın yasal bağımsızlığı Alex Cukierman, Steven Webb ve Bilin Neyaptı'nın geliştirdikleri ölçme yönteminden hareketle analiz edilmiştir.

The law of Central Bank of Republic of Turkey has been revised by the new law dated 25.04.2001 number 4651. In this study, formally independence of CBRT (The Central Bank of Republic of Turkey) has been analysed, by using the study of CWN (Cukierman, Webb, Neyapti).
The Application of the CWN's Independence Criteria on CBRT
Keywords: İktisat; İşletme