Örgütlerde iletişim kalitesinin iyileştirilmesinde bilişim teknolojilerinin etkisi üzerine bir araştırma - Ünsal, Hüseyin (My University, 2008)
ÖRGÜTLERDE İLETİŞİM KALİTESİNİN İYİLEŞTİRİLMESİNDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN ETKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Her işletme rekabet ortamında başarılı olabilmek için bazı örgütsel süreçlere önem vermek durumundadır. Örgüt içindeki bu süreçlerdeki başarı müşterilere yansımakta ve işletmenin tercih edilebilirliği artmaktadır. Örgütsel iletişim bu süreçlerin en önemlilerinden bir tanesi ve hatta en önemlisi olarak düşünülebilir. Örgütsel iletişim kalitesini ne kadar iyileştirir, bilgi edinmeyi ne kadar hızlı ve kolay hale getirirsek, rekabet ortamında işletme lehine avantaj elde etmiş oluruz. İşletmelerde bu bahsettiğimiz iletişim kalitesini kurmaktaki en büyük yardımcılardan bir tanesi de Bilişim Teknolojileridir. “Örgütlerde İletişim Kalitesinin İyileştirilmesinde Bilişim Teknolojilerinin Etkisi Üzerine Bir Araştırma” isimli tez çalışmasında, örgütsel iletişim kavramı, örgütlerde kullanılan bilişim teknolojilerinin bunu nasıl etkilediği, avantajları ve dezavantajları incelenmiştir. Son olarak da, 2004 yılında UMTH lisansı alan bilişim firmaları arasında yapılan anket çalışmasıyla bu konu araştırılmıştır.

A CASE STUDY FOR IMPROVING ORGANIZATIONAL COMMUNICATION QUALITY WITH USING INFORMATION TECHNOLOGIES IN ORGANIZATIONS. Every enterprise have to make a point to organizational processes to success in competition environment. The success in organizational processes reflects to customers and raises enterprise’s predilection. Organizational communication is one of the most important process in an organization. If we improve the organizational communication quality and make a faster and easy information diffusion, enterprise would be in advantage in competition environment. One of the most important unit for the communication quality is information technologies. In our study which named as “A Case Study For Improving Organizational Communication Quality With Using Information Technologies in Organization”, we have analyzed; concept of organizational communication and effection of information technologies to organizational communication and its advantages and disadvantages. At the last part in our study, we have a survey about information technologies’ effection on organizational communication. We inquiry this survey to the companies which have licences for building distant telephone infrastructure.
Keywords: Bilişim; İletişim; Örgütsel Davranış; Örgütsel İletişim