Avrupa Birliği ve Türkiye konut politikaları üzerine bir inceleme - Yetgin, Feyzullah (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2007)
Konut politikalarının oluşturulması ve uygulanmasında Kamu’nun rolü ve yeri, konut sektörünün performansı üzerinde önemli etkilere sahiptir. Avrupa Birliğine (AB) üye ülkelerin konut politikalarının AB düzeyinde (tüm alanlarda olduğu gibi) ortak bir politika haline dönüştürülmesi yönünde çalışmalar devam etmektedir. Bu çalışmada konut politikaları ve uygulamaları konusunda kısaca Dünya örnekleri verilmekte, Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve Türkiye’deki konut politikaları incelenirken, Avrupa Birliğine üyelik sürecinde olan Türkiye’deki konut politikaları ile AB konut politikaları karşılaştırılmaktadır.
Keywords: Konut, Konut Politikaları, Şehirleşme, Planlama, Avrupa Birliği.