Prevalence of Chlamydia Trachomatis Infection in Pregnant Women with Preterm Labor, PROM and Abortion - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Amaç: Klamidya trakomatis prevalansını ve erken doğum, erken membran rüptürü, spontan abortus ile ilişkisini saptamaktır. Gereç ve Yöntem: Prospektif çalışmamıza preterm eylem ve/veya EMR tanısı olan 55 gebe, spontan abortusu olan 51 gebe ve miada ulaşmış komplikasyonsuz gebeliği olan 51 hasta dahil edildi. Vajinal muayenede servisit saptanan hastalar not edildi. Demografik özellikleri incelendi. Servikal sürüntüde PCR tekniği ile Klamidya trakomatis taraması yapıldı. Yaş, gravidite, parite, düşük sayısı, canlı doğum sayısı, vücut kitle indeksi (VKİ; kg/m2), eğitim düzeyi, evlilik sayısı, pelvik muayene bulguları, sigara kullanımı, önceki gebeliklere ilişkin obstetrik anamnez ve eşlik eden diğer hastalıkların klamidya trakomatis prevalansıyla olan ilişkisi incelendi. Bulgular: Gebelerde ve preterm doğum yapan hastalarda Chlamydia trachomatis prevalansı PCR ile sırasıyla % 1.2 ve %3.6 olarak bulundu. Pelvik muayenede servisit tespit edilen 19 gebe hastanın PCR ile ikisinde Klamidya trakomatis antijeni saptandı. Servisiti olmayan hastalar ile karşılaştırıldığında sonuçlar istatistiki olarak anlamlı idi.(p<0.005) Sonuç: İstatistiksel olarak anlamlı olmasa da PCR (+) vakaların her ikisinin de erken doğum grubunda olması klinik açıdan önemli bir bulgudur. Klamidya varlığı ile preterm eylem, EMR ve spontan abortus gibi gebelik komplikasyonlarını kesin olarak ilişkilendirebilmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

Objective: In the study we aimed to determine the prevalence of chlamydia trachomatis infection and to find out whether there is a correlation between the presence of chlamydia trachomatis and the development of preterm delivery, PROM and abortion. MaterialandMethod: In this prospective study, 55 pregnant women with a preterm labor and/or premature rupture of membranes, 51 women with spontaneous abortion and 51 patients with uncomplicated pregnancies were analyzed. Presence of cervicitis on physical examination was noted. The prevalence of Chlamydia trachomatis was analyzed with PCR in regard to the following parameters: age, gravidity, parity, abortion, livebirths, BMI (kg/m2), level of education, number of marriages, pelvic examination findings, smoking status, obstetric history of previous pregnancies and other comorbidities. Results: The prevalence of Chlamydia trachomatis in pregnant women and in pregnant women with preterm labor was found to be 1.2% and 3.6%, respectively. Following the pelvic examination 19 patients were diagnosed with cervicitis and their PCR analysis revealed 2 cases of chlamydia trachomatis infection; the comparison of these results with the rest of the pregnant women without cervicitis demonstrated a statistically significant difference (P <0.05). Conclusion: Both of the PCR (+) cases in our study experienced pretermlabor; this finding, although statistically insignificant, is clinically a striking result. More research is needed to find out the definite relationship between chlamydia trachomatis and the complications of pregnancy.
Erken Doğum Erken Membran Rüptürü ve Spontan Abortuslarda KlamidyaTrakomatis Prevalansı
Keywords: Hematoloji; Tıbbi Araştırmalar Deneysel; Kadın Hastalıkları ve Doğum