Öğretmenlik sertifikası kurslarındaki başarı derecesi üzerine bir araştırma - Tan, Hasan (Eğitim Bilimleri Dergisi, 1989)
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü yönetiminde, 1986 yazından beri, öğretmenlik sertifikası kursları açmaktadır. Bu kurslar üniversite mezunu olup da öğretmenlik mesleğine girmek isteyen fakat öğretmenlik sertifikası olmadığı için mesleğe alınmayan istekli adaylara verilmektedir. Yaz aylarında yoğun bir şekilde verilen bu kurslara, devam ve sınav mecburiyeti, yoğun kursun hızlı temposuna ayak uydurabilmek gibi birçok zorluklara rağmen, gittikçe artan bir talep vardır, ilk yıl 50 kişilik kontenjanla açılması plânlanan kursa, talep zorlaması karşısında 75 kişiye çıkılmıştır. İkinci yaz 60 kişilik tek sınıf planlanmış olmasına rağmen 130 kişilik iki sınıf teşkil edilmek zorunda kalınmıştır. 1988 yazında ise 280 civarında adayla 3 seksiyon halinde çalışılmıştır