MEDYA VE KÜLTÜR ENDÜSTRİSİ ELEŞTİRİSİNİN YENİDENÜRETİMİ - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Modern dönemin kültür anlayışının, kitle iletişim araçlarının ve teknolojisinineleştirisini yapan Frankfurt Okulu ve Kültürel Çalışmalar’ın düşünürlerinin söylemlerigünümüze de ışık tutmaktadır. Dahası geleneksel iletişim teknolojileri ile üretilen kültürbiçimlerine yönelik eleştirel bakış açısı, günümüz yeni medyası aracılığıyla yenidenüretildiği düşünülmektedir. Bu bağlamda çalışmanın amacı; geleneksel kitle iletişimaraçlarının eleştirisini barındıran ‘Kitle Kültürü’, ‘Kültür Endüstrisi’, ‘Elitist Kültür’ ve‘Popüler Kültür’ kavramlarının, günümüz kitle iletişim teknolojileri açısından yenidenüretiminin bir okumasını yapmaktır. Bu nedenle çalışmada günümüz kitle kültürünü,dolayısıyla kültür endüstrisini yansıtan sosyal medyaya atıfta bulunularak, teorik birtartışma yürütülecek ve kitle iletişim araçlarına yönelik düşüncelerin yeniden üretiminedikkat çekilecektir.

The discourse elaborated by the Frankfurt School and Cultural Studies, which criticize modern media and technology, are likewise connected to the culture and shed light on our day. Moreover, it is thought that the critical point of view of the culture forms produced by traditional communication technologies is reproduced through the new media of today. In this context, the aim of the study is to make a read of the reproduction of the concepts of Mass Culture, Culture Industry, Eliteist Culture and Popular Culture in terms of today's mass communication technologies that contain the criticism of traditional mass media. Therefore, in the study a theoretical discussion will be conducted with reference to social media that reflects today's mass culture. Thus the cultural industry, and it will draw attention to the reproduction of thoughts about mass media.
REPRODUCTION OF MEDIA AND MASS CULTURE CRITICISM